Gratis introductielessen schaken bij S.V. Gardé
Schaak je al?

Waarom schaken?
Schaken is leuk, boeiend en afwisselend. Daarom schaken veel mensen voor hun plezier thuis. In veel andere landen is het zelfs de gewoonte om in parken, op pleinen en andere ontmoetingsplekken met willekeurige mensen te schaken.

Schaken kweekt vaardigheden die nuttig zijn: vooruitdenken, analyseren, logisch denken, concentratie en discipline.
In veel landen is schaken dan ook een vak op school. In sommige landen zijn er zelfs schaakacademies.

Schaken is meer dan zomaar een spelletje !

Wie kan er lid worden?
Iedereen die in groep 3 zit (of hoger) kan lid worden van de schaakvereniging. Dus ook als je nog helemaal niets van schaken begrijpt. Schaken is voor jongens en voor meisjes. Het is een misverstand dat er op een schaakvereniging alleen intelligente jongetjes met brilletjes rondlopen !

Wanneer?
De jeugdafdeling van Gardé schaakt op twee verschillende tijdstippen en plaatsen. Er is een groep op vrijdagavond in Soerendonk en er zijn twee groepen op zondagochtend in Maarheeze. Beginnende schakers hebben de keuze uit:

- Vrijdag, 19.00 - 20.00 uur in "Den Donck" (Soerendonk)
- Zondag, 10.00 - 11.00 uur in "De Smeltkroes" (Maarheeze)

De invulling van de clubavond of ochtend
Natuurlijk proberen we je het schaken zo goed mogelijk te leren. We geven iedereen zoveel mogelijk aandacht. Daarom zitten er in elke lesgroep niet meer dan 3 tot 4 personen. Er wordt gewerkt met de officiële lesmethode van de K.N.S.B. (Koninklijke Nederlandse Schaakbond) “de Stappenmethode”. Je kunt hiermee diploma's halen.
Als je stap 1 (bijna) hebt afgerond kun je schaakpartijen spelen, op de club in de interne competitie en op schaaktoernooien (zowel individueel als in teamverband).

Andere activiteiten
Als je lid bent van S.V. Gardé kun je aan diverse toernooien meedoen.Waar mogelijk zorgen wij dat er ook begeleiding meegaat naar de toernooien. Daarnaast zijn er persoonlijke kampioenschappen op Kempisch niveau. Als je het daar heel goed doet kun je je plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen.

In de eerste week van de zomervakantie is het jaarlijkse Kempenkamp. Dit is een schaakkamp waar je een week lang allerlei leuke spelletjes kunt doen die min of meer met schaken te maken hebben. Je kunt hier alleen aan meedoen als je lid bent van een schaakvereniging.

Nu gratis introductielessen
Normaal is het al mogelijk om een keertje te komen kijken als je interesse hebt in het schaken bij een vereniging, maar vanaf het begin van dit seizoen krijg je de mogelijkheid om 4 clubochtenden/avonden gratis en volledig vrijblijvend mee te lopen. Je mag lessen volgen en natuurlijk ook partijen schaken. Lijkt je dit leuk, neem dan even contact met ons op.

Informatie
Voor meer informatie kun je desgewenst contact opnemen met één van de mensen uit onze jeugdcommissie :

Coen Winters 0495-453351/06-20365890 E-mail

Tot ziens bij S.V. Gardé!!!


KNSB Promofilm "Jeugdschaak"

Dit filmpje wordt u aangeboden door onze nationale schaaksportbond (de KNSB).
Infofolder
Jeugd

Flyer
Schaak je al?


Kosten lidmaatschap
Het eerste jaar of deel van een jaar bij Gardé kost slechts € 25,-. Je kunt op die manier vrijblijvend kennis maken met het schaken. Hierna hoef je pas te beslissen of je echt lid wilt worden van de club. De contributie bedraagt dan € 50,- per jaar. Voor meerdere gezinsleden geldt een kortingsregeling.