Gardécup en Zwemmen
Afsluiting Seizoen 2015/2016

Dit jaar hadden we besloten het eens helemaal anders aan te pakken. We hebben dit jaar ter afsluiting van het seizoen niet één maar twee activiteiten gehad. Dat bleek een groot succes want op beide dagen was de opkomst zeer goed. Grote kans dus dat we de komende jaren het seizoen wederom in deze stijl afsluiten.

Op zondag 26 juni werd de Gardécup georganiseerd. Een toernooi voor al onze jeugdleden in stijl van de Kempencup. Naast de gewone partijen werd er halverwege het toernooi ook nog een wedstrijd dobbelschaak gehouden en kon er op het grote openluchtschaakspel gespeeld worden. Bij dobbelschaak werd je in een team. om en om werd er met een dobbelsteen gegooid. Het getal wat je gooide bepaalde op welk bord je mocht zetten. Er lagen vijf borden dus als je zes goide mocht je kiezen.Het doel van het spel: zoveel mogelijk mat zetten en koningen slaan (jawel dat mocht vandaag voor een keer). Bij dit spel bleek de vrijdaggroep het sterkste. Zij wonnen van de zondaggroep omdat deze wat meer tijd nodig hadden om het spel door te krijgen.

Daarna werd de tweede helft van het toernooi gespeeld. Heel erg groot waren de verschillen niet deze dag. Er werd met het indelen dan ook erg goed op gelet dat iedereen ongeveer tegen zijn of haar eigen speelsterkte kon spelen. Tijdens de prijsuitreiking zou blijken dat spelen op de hoogste tafel niet automatisch betekende dat je bij de eerste drie eindigde.

Tussendoor speelde Anouk ook nog een partij op het grote bord tegen mij. Leerling tegen trainer dus. Ik dacht natuurlijk dat ik heel goed stond maar nadat Joris bij de partij kwam kijken (Let op! Laat Joris nooit te dicht bij het bord komen) bleek ik toch een dame achterstaan. Die moet ik wel ergens weggegeven hebben want Joris wist van niets...
Anouk lette ondertussen goed op en gebruikte niet teveel tijd. Ikzelf was heemaal de weg kwijt en ondanks dat mijn tijd een paar keer spontaan beter werd verloor ik uiteindelijk toch op tijd. De steling was inmiddels ook hopeloos. Goed gedaan Anouk!

Bij de prijsuitreiking werden de prijzen voor de internecompetitie en het snelschaken van het afgelopen seizoen uitgereikt. Ook werden de laatste diploma's uitgereikt. Maar eerst werden de prijzen van de Gardécup (het toernooi van die dag) uitgereikt. Alledrie de winnaars wisten niet dat ze in de prijzen zouden vallen. Gefeliciteerd Jelte (kessels), Dion en Winnie! De drie overgebleven prijzen werden verloot. Steven, Xander en Fobbe hadden geluk.

De prijzen voor de interne competitie werden dit jaar gewonnen door:

 Groep 1         Groep 3
1 Xander Ye       1 Fons Scheepers
2 Steven Heesakkers   2 Fobbe Steer
3 Dirk Ogier       3 Joeri Schouten

De prijzen voor voor het snelschaken werden dit jaar gewonnen door:

 Groep 1         Groep 3
1 Luc Vluggen      1 Joeri Schouten
2 Xander Ye       2 Fons Scheepers
3 Alex Duchom      3 Jelte Steer

De diploma's die dit jaar behaald zijn kun je hieronder terugvinden.

Stap     Naam
Opstapje 1  Gwen Kursten
Opstapje 1  Teun Claassen
Opstapje 2  Gwen Kursten
Opstapje 2  Jannes Kuipers
Opstapje 2  Jelte Steer
Stap 1    Jannus Kuipers
Stap 1    Jelte Kessels
Stap 1    Jelte Steer
Stap 1    Susanti Konijnenberg
Stap 1    Teun Claassen
Stap 1    Merlijn Kursten
Stap 1 plus  Alex Duchom
Stap 1 plus  Fobbe Steer
Stap 1 plus  Fons Scheepers
Stap 1 plus  Luc Vluggen
Stap 1 plus  Steven Heesakkers
Stap 2    Joeri Schouten
Stap 2    Xander Ye

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de groepsfoto.

Een week later (3 juli dus) gingen we met z'n allen zwemmen. Ook nu was de opkomst hoog. Omdat we dit keer geen prijsuitreiking meer hoefden te doen konden we een uur langer zwemmen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt!

De meeste jongens trokken ten strijde en Joris had al een lijstje met kinderen gemaakt die hij wilde soppen (nou ja, hij wilde eigenlijk iedereen soppen). Of het hem uiteindelijk gelukt is moet je hem zelf maar vragen. Feit is dat ook hij een aantal keren kopje onder ging.

De meisjes hadden ondertussen de matten gevonden waar je lekker op kon drijven. Dat ging best goed als het niet stormde. Een zeer lokale bui, door mij veroorzaakt, maakte het voor Gwen en Roos af en toe heel moeilijk om op de mat te blijven liggen. Waarom ze toch wilden dat het weer ging stormen snap ik nog steeds niet...

Ondertussen werd er ergens anders weer tikkertje gespeeld en terwijl de leiding toch echt wel af en toe moest uitrusten bleek de jeugd onvermoeibaar.

Na 4 uur stoeien, tikkertje, baantjes trekken, rond dobberen of gewoon gezellig met elkaar kletsen was het dan toch echt tijd om uit het water te gaan. En nadat iedereen zich had omgekleed werd er afscheid genomen. Het seizoen zit er nu echt op en we moeten wachten tot september voordat het nieuwe seizoen weer begint.

Tot slot willen wij van de jeugdcommissie jullie allemaal bedanken voor weer een prachtig schaakseizoen. We wensen dat jullie een goede vakantie hebben en we hopen jullie allemaal in september terug te zien voor nog zo'n prachtig seizoen.

Coen Winters


Eindstand Gardécup 2016Foto's Gardécup 2016