Stef Vermeulen Wint Het S.V. Gardé Rapidtoernooi 2017

Om 8 uur 's ochtends begonnen de voorbereidingen al. Den Donck was nu nog rustig maar dat zou snel veranderen. Ons jeugdtoernooi stond namelijk op het punt van beginnen. Terwijl rond 9.30 de eerste kinderen binnen kwamen werden de laatste borden opgezet. We waren klaar voor de start. Dat was ook wel nodig want er deden in totaal 70 kinderen mee aan het toernooi.

De keuze om alle jeugdleden automatisch aan te melden voor het toernooi pakte erg goed uit. Maarliefst 21 clubgenoten hielden de eer van Gardé hoog deze dag. Dat bezorgde Jasper wel een probleem. Als hij nou van een Gardéer zou verliezen dan zou hij dat waarschijnlijk nog lang moeten horen...

Ondertussen hadden Amber, Roos en Gwen een plekje achter de bar veroverd. Er moest vanalles gesorteerd worden en er waren veel mensen die dorst hadden. Daar moest natuurlijk voor gezorgd worden! Dat Peter niet achter de bar mocht komen maakt het natuurlijk alleen maar leuker...

Af en toe moest er ook even gerust worden. Een rustig plekje werd dan snel gevonden.

Inmiddels was het zover: Dion kwam met een brede grijns op zijn gezicht melden dat hij gewonnen had van Jasper. Jammer Jasper maar dat ga je denk ik nog lang horen...

Overigens had Jasper inmiddels ook van Stef verloren. Dat was echter niet zo vreemd want Stef was erg goed bezig. Hij stond eerste en het leek erop dat hij dat niet meer uit handen ging geven.

Aan het eind van de dag werd het vermoeden bevestigt. Stef bleef de hele dag zijn sterk spel volhouden wat resulteerde in een eerste plaats! Jasper werd in dezelfde categorie uiteindelijk derde. Allebei gefeliciteerd!

Overigens werd er door iedereen goed gepresteerd. Dit leverde ons ook nog de tweede plaats op in het club klassement, vlak achter Eindhoven dat eerste werd.

We kunnen dus terugkijken op een zeer succesvol toernooi. Ik hoop dat meer jeugdleden nu hun weg naar de diverse toernooien gaan vinden want eigenlijk is het toch wel erg leuk om een hele dag te schaken. Tot op het volgende toernooi dus!

Coen Winters

De uitslagen van deze dag kun je op de toernooisite nog eens terugkijken.