Verslag Ronde 3
Kempencup Seizoen 2017/2018


Algemeen - Standen - Foto's ronde 1 - Foto's ronde 2 - Foto's ronde 3 - Foto's ronde 4 - Foto's ronde 5 - Foto's ronde 6


De derde ronde van de Kempencup van dit seizoen trok behoorlijk wat clubgenoten. Maarliefst 14 Gardéërs waren deze ronde van de partij. Onder hen de jongste van allemaal. Lorijn Fusers heeft lang geduldig gewacht totdat ze mee kon doen. Vandaag was het zover...

Naast de vele deelnemers van Gardé waren er ook schakers van Aalst-Waalre en Luyksgestel. Het was dus gezellig druk deze middag.

Zo'n eerste toernooi is best wel spannend. Bovendien is het moeilijk om ook maar iets te scoren, zeker als je de jongste bent van allemaal. Toch kwam Lorijn deze middag gewonnen te staan tegen Xavi. Alleen het mat zetten wilde nog niet zo lukken. Daarom werd er besloten remise van te maken. Daar was Lorijn ook al heel blij mee. De eerste score is binnen!

Ondertussen was Amber nog niet vergeten wat er gebeurde op de Brabantse Kampioenschappen. Ze had daar verloren van Gwen en dat moest rechtgezet worde. De revanche lukte. Dit keer speelde Amber nauwkeurig en maakte goed gebruik van de fouten die Gwen maakte. Een mooie overwinning voor Amber was het gevolg.

Een paar ronden later hoorden we echter luid "O Nee!". Amber speelde wederom tegen Gwen en leek andermaal te winnen. Een blik op het bord leerde echter dat Gwen geluk had. een onoplettendheid van Amber leidde tot pat.

Niet veel later hoorden we nog een keer "O Nee!". Dit keer was het Roos die de tegenstander een halfje gunde...

Merlijn streed ondertussen dapper voor zijn eerste plaats. Het lukte hem echter net niet deze plek vast te houden. Aan het einde van de middag moest hij genoegen nemen met de tweede plaats in het algemeen klassement. Natuurlijk is dat nog steeds heel netjes.

Ondertussen lieten Jelte & Jelte zien dat ze ondanks een ronde afwezigheid nog steeds meetellen in het klassement. Goed spel zorgde ervoor dat zij inmiddels weer vijfde en zevende staan op een kleine afstand van de koplopers. In het algemeen klassement is dus nog zeker niets beslist!

Coen Winters