Verslag Ronde 4
Kempencup Seizoen 2017/2018


Algemeen - Standen - Foto's ronde 1 - Foto's ronde 2 - Foto's ronde 3 - Foto's ronde 4 - Foto's ronde 5 - Foto's ronde 6


Voor deze vierde ronde werd er afgereisd naar Luyksgestel. Al rond half twee waren bijna alle Gardéërs aanwezig. Maarliefst 10 clubgenoten speelden mee deze middag. De andere deelnemers kwamen van Luyksgestel en Aalst-Waalre. In totaal deden er deze middag 17 kinderen mee.

Er werd deze middag flink gestreden en het niveau lag dicht bij elkaar. Dit betekende dus veel spannende partijen. Jelte Steer bemoeit zich dit jaar met de strijd om de bovenste plaatsen. Hij houdt er blijkbaar ook van om tradities in ere te houden. Daar waar zijn broer in het verleden nogal eens mat achter de paaltjes stond liet hij vanmiddag zien dat hij daar ook talent voor heeft. Maarliefst tweemaal overkwam het hem. Mede daardoor staat hi net niet bij de eerste drie maar de afstand is klein. Daar kan dus nog alles gebeuren.

Matzetten was ook het thema bij Roos en Amber. Bij hen was het echter het herdersmat wat op het bord kwam. Er was nog een verschil met Jelte: ze wonnen er allebei mee...
Aan het einde van de middag mochten de dames tegen elkaar. Dit keer was het Roos die aan het langste eind trok. Amber was net iets te aardig en bezorgde Roos een enorme voorsprong in materiaal. Roos moest wel opletten dat het geen pat werd maar dat gevaar werd afgewend. Hierdoor werd deze partij gewonnen.

Aan het begin van de middag was het echter Gwen die Roos verraste. Een onoplettendheid van Roos werd direct door Gwen afgestraft en ineens stond Roos mat.

Ondertussen liet Jelte Kessels zien dat hij ook het herdersmat beheerst. Slachtoffer was Jelte Steer. Hij had blijkbaar zijn middag niet...

Ook Lorijn was weer van de partij. Ze is de jongste van allemaal, schaakt nog maar net en toch maakt ze het sommige kinderen al erg lastig op het bord. Zo had Jonne het best wel even moeilijk. Toch won hij uiteindelijk van zijn zus. Gwen daarentegen had al zoveel meteriaal verloren tegen Lorijn dat winst er niet meer in zat. Door een foutje werd het pat maar Lorijn was dicht bij een overwinning...

Ook Merlijn, Jannes en Deon deden mee deze middag. Net als alle ander clubgenoten speelden zij ook geconcentreerd. Doordat iedereen goed oplette deed eigenlijk niemand voor elkaar onder. Het komt wellicht daardoor dat de verschillen enorm klein zijn. Er kan dus nog vanalles gebeuren in het klassement en er is nog geen enkele klassering zeker.

Dat was wat mij betreft echter niet het meest bijzondere van deze middag. Ik heb namelijk weer met veel plezier mogen beleven hoe gezellig het was en hoe goed iedereen met elkaar omgaat. Dat is echt heel bijzonder om te zien.

Coen Winters