Verslag Ronde 1
Kempencup Seizoen 2018/2019


Algemeen - Standen - Foto's ronde 1 - Foto's ronde 2 - Foto's ronde 3 - Foto's ronde 4 - Foto's ronde 5 - Foto's ronde 6


Op zondag 25 november was het weer zover: de Kempencup van dit seizoen ging van start. Deze eerste ronde waren er net als vorig jaar weer veel Gardéërs van de partij. Maarliefst 12 clubgenoten speelden deze middag mee. Onder hen waren ook enkele nieuwelingen die net gestart zijn met schaken. Ondanks dat het wel even wennen was hadden Oscar Kolsteren, Sven Suijkerbuijk, Cas van Eerd en Roel Vluggen een leuke middag. We hopen dat de volgende ronde meer nieuwe leden de weg naar de Kempencup vinden.

Deze eerste ronde verraste Roos Claassen zichzelf en ons met een sterke start. Na een middag schaken staat ze op een derde plaats en is daarmee de hoogst geplaatste Garéër. Ze vertelde dat ze daar wel een tactiek voor gebruikt had. Welke deze was zal ik hier niet verklappen maar de tactiek werkte uitstekend! Eigenlijk was deze prestatie nu ook weer niet heel verrassend want vorig zeizoen stond ze na de eerste ronde ook al op de vierde plaats. Ik ben benieuwd of het Roos lukt de komende ronden stand te houden in de kop van het klassement...

Naast Roos hebben ook Roel Hompes en Amber Tromm een plaats bemachtigd in de top van het klassement. Tussen Roos, Amber en Roel zit dan ook maar 8 punten verschil.

In de middenmoot vinden we Teun Claassen, Roel Vluggen, Xavi Suijkerbuijk en Jonne Fusers terug. Vooral voor Roel een goede prestatie aangezien hij pas dit seizoen is begonnen met schaken.

Ook Oscar Kolsteren, Merlijn Kursten, Cas van Eerd, Gwen Kursten en Sven Suijkerbuijk wisten punten te scoren waardoor iedereen met een goed gevoel kan terugkijken op deze eerste ronde.

Zo'n ronde begeleiden is best wel veel werk. Je moet kinderen helpen met het invullen van de kaartjes, af en toe moet je helpen als er iets gebeurt tijdens een partij én je moet de uitslagen verwerken zodat er aan het einde van de middag een standenlijst kan worden opgemaakt. Dat bijhouden van de uitslagen viel deze middag niet mee. Op de laptop waar de uitslagen op verwerkt moesten worden staan veel foto's van de diverse toernooien. Roos en Amber hadden besloten dat ze die allemaal wilden bekijken. Een vriendelijke vraag of ik er even bij mocht werd beantwoord met een duidelijke "nee" en een brede grijns op de gezichten van de dames. Wat overredingskracht en het letterlijk optillen en verplaatsen van één van hen zorgde ervoor dat ik uiteindelijk toch de laptop kon bereiken...

Na één van de zes ronden is er natuurlijk nog weinig te zeggen over wie de Kempencup gaat winnen dit jaar. Wel is zeker dat onze schakers daar een goede kans op maken.

De volgende ronde is trouwens al op 9 december. We zullen dus snel weten hoe het onze jeugd verder vergaat in de strijd om de Kempencup van dit seizoen.

Coen Winters