Kempencup Seizoen 2016/2017
Jelte Steer wint de Kempencup

Afgelopen zondag werd alweer de laatste ronde van de Kempencup gespeeld. Bijna iedereen van onze vereniging die dit seizoen heeft meegedaan was aanwezig. Dion Nuijens was de enige die er dit keer niet bij was. Dat was jammer want dat kostte hem uiteindelijk de tweede plaats bij de 13-jarige. Hij moet daardoor genoegen nemen met de derde plaats in zijn leeftijdscategorie.

Na 5 van de 6 ronden was al duidelijk dat Jelte Steer een gooi ging doen naar de winst in de Kempencup. Alleen een rampzalige middag zou nog roet in het eten kunnen gooien. Na winst tegen de latere nummer twee was het echter wel duidelijk: Jelte wint dit seizoen de Kempencup. Gefeliciteerd Jelte!

Jannes Kuijpers was ondertussen al verzekerd van de derde plaats. Alleen komen was genoeg om de derde plaats op te eisen. Daar zorgde hij natuurlijk voor! Ook voor Jannes dus een mooie prijs dit seizoen. Gefeliciteerd!

Ondertussen werd er in de verschillende leeftijdscategorieŽn een behoorlijke strijd geleverd. Velen stegen boven zichzelf uit. Roos Claassen wilde bijvoorbeeld niet tegen haar broer spelen want Teun was toch veel te sterk voor haar. Daar won ze nooit van! Zelfs een peptalk kon haar niet overtuigen. Toch gebeurde het: Roos speelde sterk tegen Teun en nadat de partij netjes afgerond werd kon een punt bijgeschreven worden. Zo zie je maar weer dat iedereen van iedereen kan winnen. Roos werd uiteindelijk tiende algemeen en eerste bij de 10-jarige. Teun werd tweede bij de 12-jarige.

Amber Tromm en Gwen Kursten streden ondertussen om de eerste plaats in hun leeftijdscategorie. Ook hier werd goed en aandachtig gespeeld. Amber steeg boven zichzelf uit en wist daardoor beslag te leggen op de eerste plaats. Gwen werd netjes tweede, terwijl Jelte Kessels op gepaste afstand derde werd.

Merlijn Kursten had het deze dag niet echt moeilijk. Hij was al zeker van de eerste plaats bij de 11-jarige. Zijn voorsprong op de nummer twee was zo groot dat hij zelfs niet had hoeven komen.

Datzelfde gold ook voor Jonne Fusers, maar dan bij de 8-jarige. Ook hij wist zeker dat hij eerste werd in zijn leeftijdscategorie. Dat was ook wel te merken. Hij maakte het vooral gezellig waardoor hier en daar toch wel wat puntjes verspilt werden. Het maakte gelukkig niet uit want hij was immers toch verzekerd van de eerste plaats.

Gezellig was het trouwens sowieso. Tussen de ronden door werd er veel plezier met elkaar gemaakt. Alleen al hierdoor was de Kempencup wederom een succes dit seizoen. Het is jammer dat er vanuit andere verenigingen maar een beperkt aantal deelnemers is. Aan ons zal het echter niet liggen!

Tot slot wil ik alle deelnemers feliciteren met de behaalde prijzen en wens ik iedereen weer veel succes het volgende seizoen.

Coen Winters

Kijk hier om alle standen en foto's te kunnen zien.