Simultaan clubkampioen S.V. Gardé

Het is inmiddels een traditie geworden dat de clubkampioen op de laatste clubavond van het seizoen een simultaan geeft. Coen Winters mocht dat dit jaar voor het eerst doen. Het was hem nog nooit gelukt om clubklampioen te worden, maar dit jaar is het hem dan toch eindelijk gelukt.

Deze avond had hij elf tegenstanders. Al snel ging hij de fout in tegen Leo Hovens, De nummer twee van dit seioen. Niet veel later kon hij hier de strijd staken. Ook de nummer drie, Jan Broekhuis, was uit op een sportieve revange. Langzaam maar zeker wist hij Coen's stelling te verzwakken. Een klein voordeel betekende uiteindelijk dat de toren in de stelling kon komen. Daarna kon ook hier door Coen de strijd gestaakt worden.

Inmiddels ging het op een aantal andere borden beter. Anita van Zoest, Clemens van Goch en Jack Winters kwamen langzaam maar zeker minder te staan. Karl Raemakers had inmiddels bedacht dat er scherp gespeeld moest worden. Best wel slim want daardoor kan een simultaan speler sneller de fout in gaan. Je moet dan echter niet zelf de fout in gaan. Dat deed karl dus wel en daar maakte Coen dankbaar gebruik van. Een pion werd veroverd en de stelling was gewonnen voor de simultaangever. Even later ging er nog meer materiaal af en Karl gaf op.

Tussen al het geweld in zat Erwin Talpe op z'n gemak te zoeken naar een zo gelijk mogelijke stelling. Coen hielp een handje mee en de vrede werd snel getekend. Dat betekende voor beide een halfje en een partij minder om over na te denken...

Peter Thijssen had zijn stelling goed opgebouwd en na een onnauwkeurigheid van Coen kwam hij in een gwonnen eindspel terecht. Stef Vermeulen was hem echter voor! Goed maar vooral agressief spel leverde hem een zeer goede stelling op. Er waren voor Coen teveel problemen om op te lossen. Stef won dus op fraaie wijze. Daarna pas kon Peter zijn eveneens mooie overwinning behalen.

Ondertussen hadden Anita, Clemens en Jack verloren.Ook Storm Hoeks trok aan het kortste eind toen hij volledig onnodig in het eindspel een pion weggaf. Daarvoor was het minimaal remise voor hem. Jammer dus!

Bleef alleen nog Jasper van Buul over. Hij had een goede partij gespeeld en stond gelijk toen Coen een pion weggaf. Dit maakte de stelling nog steeds niet gewonnen maar nadat Coen een stuk gaf voor een pion leek het dan toch te gaan lukken. Uiteindelijk mocht jasper met twee lopers gaan mat geven. Dat wachtte Coen echter niet af. Jasper mocht een overwinning noteren. In de analyse bleek later dat een les matzetten met twee lopers toch nog nuttig kan zijn voor Jasper...

Uiteindelijk behaalde Coen dus een gelijkspel. Daar had hij vooraf niet op gerekend en hij was dus ook tevreden over het resultaat.

Kijk hier voor de eindstand van de interne competitie.