S.V. Gardé vertegenwoordigd bij
Koningsdag 2018

Zoals ieder jaar heeft onze club weer een bijdrage geleverd aan de festiviteiten rond Koningsdag in Maarheeze. Dit jaar duurde het feest een uurtje langer dan andere jaren. Het begon rond kwart over tien en duurde tot ongeveer twee uur.

Net als andere jaren waren er ook dit jaar veel kinderen bij het schaken te vinden, de een nog enthousiaster dan de ander. Trots werd er verteld wat men al wist en werd er aandachtig geluisterd naar de uitleg. Kon je al schaken dan kon je een partij spelen. De kinderen die nog niet zo veel wisten van schaken werd de naam van de schaakstukken uitgelegd en bij het benoemen van de koning werd er natuurlijk gebruik gemaakt van het feit dat het Koningsdag was. daarnaast waren er leuke spelletjes die je kon spelen. Er was voor iedereen wel iets leuks om te doen. Vele kinderen vetrokken met een blij gezicht en met een schaakstuksleutelhanger in het bezit!

Sommige kinderen durfden het zelfs aan om op het grote schaakbord een partijtje te spelen. Enkele van hen wisten het ons behoorlijk zwaar te maken en hier en daar een puntje mee te snoepen. Een van hen was Jelte Kessels. We zien hem vrijwel elk jaar op Koningsdag een potje meeschaken en de nodige punten meesnoepen. Niet erg verwonderlijk aangezien hij natuurlijk al jaren lid van ons is...

Vandaag zagen we ook een ander gezicht regelmatig terug achter het schaakbord. Isa had het erg naar haar zin en wilde eigenlijk alleen maar schaken. Isa is nog niet lid van een schaakvereniging en heeft dus nog nooit schaakles gehad. Toch deed ze het erg goed en wist ze aardig wat partijtjes te winnen. Maarliefst drie keer keerde ze terug om nog een partijtje te spelen.

Stiekem hoopte ze ook nog een keertje op het grote schaakbord te kunnen spelen. Haar vastberadenheid werd beloond: ze mocht een partij spelen op het grote bord. Het werd zelfs nog mooier want onze jeugdleider maakte een foutje waar Isa goed gebruik van maakte waardoor ze de partij won. Ze had dus een enorme glimlach op haar gezicht. Haar inspanningen werden daarnaast beloond met een paar extra sleutelhangers waar ze natuurlijk ook heel blij mee was. Wij vonden haar enthousiasme erg leuk en aanstekelijk. We zouden het daarom leuk vinden haar eens op de club te zien.

Naast alle enthousiaste kinderen mochten we ook een aantal oud leden ontmoeten. Het is altijd leuk om met hen bij te praten. Sommige van hen kennen we nog van de jeugd. Nu waren ze aanwezig om samen met hun kinderen te genieten van alle festiviteiten.

Ook al duurde de festiviteiten dus een uurtje langer, de tijd vloog dus om. We hebben weer een dag met veel schaakplezier beleefd!

Heb je vandaag meegedaan en wil je meer weten over het schaken, kijk dan hier.