S.V. Gardé vertegenwoordigd bij
Koningsdag 2014

Zoals ieder jaar heeft onze club weer een bijdrage geleverd aan de festiviteiten rond Koningsdag in Maarheeze. Dit feest begon rond half elf en duurde tot ongeveer één uur.

Net als andere jaren waren er ook dit jaar veel kinderen bij het schaken te vinden, de een nog enthousiaster dan de ander. Trots werd er verteld wat men al wist en werd er aandachtig geluisterd naar de uitleg. Door opgaven te maken konden punten gescoord worden beginnend bij 1 en eindigend bij 10 punten. Vele kinderen vetrokken met een blij gezicht en met 8 punten of meer op het scoreformulier! De kinderen die nog niet zo veel wisten van schaken werd de naam van de schaakstukken uitgelegd en bij het benoemen van de koning werd er natuurlijk gebruik gemaakt van het feit dat het Koningsdag was.

Sommige kinderen bleven na de opdrachten ook nog graag een potje schaken en waren niet meer weg te krijgen bij onze stand. Zelfs na een remise aanbod werd er doorgespeeld en zelfs het aanbieden van de winst was reden om dan nog maar een potje te spelen om 2x te winnen.

Kortom weer een gezellige dag met veel schaakplezier!

Heb je vandaag meegedaan en wil je meer weten over het schaken, kijk dan hier.