S.V. Gardé vertegenwoordigd bij
Koningsdag 2017

Zoals ieder jaar heeft onze club weer een bijdrage geleverd aan de festiviteiten rond Koningsdag in Maarheeze. Dit feest begon rond half elf en duurde tot ongeveer één uur.

Net als andere jaren waren er ook dit jaar veel kinderen bij het schaken te vinden, de een nog enthousiaster dan de ander. Trots werd er verteld wat men al wist en werd er aandachtig geluisterd naar de uitleg. Kon je al schaken dan kon je een partij spelen. De kinderen die nog niet zo veel wisten van schaken werd de naam van de schaakstukken uitgelegd en bij het benoemen van de koning werd er natuurlijk gebruik gemaakt van het feit dat het Koningsdag was. daarnaast waren er leuke spelletjes die je kon spelen. Er was voor iedereen wel iets leuks om te doen. Vele kinderen vetrokken met een blij gezicht en met een schaakstuksleutelhanger in het bezit!

Sommige kinderen durfden het zelfs aan om op het grote schaakbord een partijtje te spelen. Enkele van hen wisten het ons behoorlijk zwaar te maken en hier en daar een puntje mee te snoepen.

Kortom weer een gezellige dag met veel schaakplezier!

Heb je vandaag meegedaan en wil je meer weten over het schaken, kijk dan hier.